Tufekčić v velikem slogu osvojil Super Kombat WGP

Objavljeno 07.04.2013 ob 14:48,

Dobri znanec slovenskih ljubiteljev kickboksa Muamer Tufekčić je postal prvi finalist Super Kombatovega finalnega World Grand Prixa, potem ko je sinoči v Oradei na prvem kvalifikacijskem turnirju v velikem slogu osvojil turnir četverice.

Muamer Tufekčić (levo) je navdušil tudi lastnika Super Kombata, Eduarda Irimio.

Muamer Tufekčić (levo) je navdušil tudi lastnika Super Kombata, Eduarda Irimio.

Super Kombat je sinoči v Oradei gostil prvega od štirih kvalifikacijskih World Grand Prixov. Veliki zmagovalec je postal Muamer Tufekčić, ki si je mesto na turnirju četverice zagotovil z zmago proti Tomažu Simoniču na Opatija Fight Night 5.

Tufekčić je svoj pohod začel s polfinalno zmago proti Angležu Corrieu Robbinsonu, ki ga je nokavtiral v drugi rundi. V drugem polfinalu je Jarizinho Rozenstriuk šele po ekstra rundi strl odpor Nikolaja Falina. Gledalci so v finalu, ki ga je bilo v živo moč videti tudi na Euro Sportu, videli zanimivo in sila izenačeno borbo. Po treh rundah zanimivega dvoboja so sodniki po deljeni odločitvi zmago podelili Tufekčiću, ki bo konec leta dobil priložnost, da postane novi Super Kombat šampion.

Ob turnirju četverice je bilo na sporedu tudi nekaj zanimivih super borb. Bogdan Stoica se je uspešno vrnil po hudi prometni nesreči z motorjem in v drugi rundi nokavtiral Romana Romasca. Super težkaš Alexandre Lungu pa je bil na dobri poti do zmage proti Jasonu Duttonu, vendar je v drugi rundi malce zamešal K-1 in MMA pravila ter zrušil Britanca in ga želel udariti tudi po padcu na tla, za kar ga je sodnik povsem upravičeno diskvalificiral.

Super Kombat WGP, prvi turnir:

Finale: Muamer Tufekčić def. Jairzinho Rozenstriuk - deljena sodniška odločitev
Super fight: Jason Dutton def. Alexandru Lungu – diskvalifikacija
Super fight: Bogdan Stoica def. Romano Romasco – KO, 2R
Super fight: Benjamin Adegbuyi def. Mohamed Bellezar – TKO, 1R
Drugi polfinale: Jairzinho Rozenstriuk def. Nikolaj Falin – sodniška odločitev, ekstra runda
Prvi polfinale: Muamer Tufekčić def. Corrie Robins – TKO, 2R
Rezervna borba: Vladimir Toktasynov def. Chris Cooper – sodniška odločitev

Facebook Twitter Email Digg Stumbleupon


Oznake: , , , ,Odgovori

Comment guidelines, edit this message in your Wordpress admin panel