Joga obraza – vse, kar morate vedeti

fighter/ 15 aprila, 2020/ Notranja vadba/

Ljudje smo čedalje bolj osveščeni o tem, kako pomembno je skrbeti za svoje zdravje in videz. Poleg načina prehrane je vse bolj popularno tudi ukvarjanje s tekom, fitnesom, hitro hojo in kakšnimi drugimi športi. Vse to z namenom, da bi bili zdravi in da bi bili takšni tudi videti.

Lepo oblikovano telo je že od nekdaj eden od znakov zdravja, nadvse pozitivno pa vpliva tudi na človekovo samozavest. Saj veste; »zdrav duh v zdravem telesu«. Ampak, kaj pa obraz? Ženske ga velikokrat močno ličijo, da prekrijejo gubice in malenkostne nepravilnosti, moški pa to težje skrijejo. Zakaj pa ne bi trenirali tudi mišic na obrazu? Kar 57 se jih nahaja tam!

Joga obraza za mlajši videz

Zadeva je dokaj enostavna in logična. Če cele dneve presedite pred računalnikom in doma na kavču, bodo vaše mišice uplahnile in koža se bo zgubala ter povesila. Zaradi tega boste videti starejši in ne ravno pretirano zdravi. Prav tako bo tudi vaša samozavest verjetno na precej nizki ravni.

Oseba, ki redno vadi ali se ukvarja s športom, ima posledično bolj razvite mišice, ki napnejo kožo, in se počuti bolje. Tudi mišice na obrazu lahko natrenirate, da bodo bolj napete in bodo zgladile kakšno povsem nepotrebno gubico. Vse to bo vplivalo na mlajši videz in s tem povezano višjo samozavest. Naj joga obraza postane vaš lepotni kirurg!

Obrazna joga za boljše počutje

Obrazna joga pa ni dobra le za bolj napeto kožo in mlajši izgled. Z jogo obraza boste dosegli celo zmanjšanje morebitnih glavobolov in ureditev hormonskega ravnovesja. To pa seveda izdatno vpliva na splošno počutje vsakega izmed nas. Obrazna joga pripomore celo k aktivaciji notranjih organov, kot so jetra, ledvice, pljuča, srce in vranica.

Obrazna joga proti glavobolu

Obrazna joga pomaga tudi pri težavah z glavobolom.

Na notranje organe, živčevje in druge dele telesa obrazna joga vpliva s pomočjo nešteto akupresurnih točk, ki se nahajajo na obrazu. Ko enkrat uspemo aktivirati vse potrebne točke, zaženemo notranje organe in celotno telo na optimalne obrate. To pa se vsekakor opazi pri našem počutju.

Vidni učinki obrazne joge

Če se boste obrazne joge lotili premišljeno in po strokovnih napotkih, boste precej hitro lahko uživali v rezultatih. Ker se na obrazu nahaja kar 57 mišic, ki jih v večini nič ne treniramo, vas bo po prvih vajah ujel tisti znani »muskelfiber«. To pa bo hkrati znak, da ste nekaj delali prav, kar boste kmalu lahko opazili tudi v ogledalu.

Opazno se bodo privzdignile ličnice, oči bodo precej bolj odprte, ustnice bodo pridobile na svoji polnosti, prav tako pa bo vaš vrat postajal čedalje bolj gladek. Zadnji del s seboj prinaša še eno nadvse čudovito novico. Podbradek bo izginil neznano kam.

Koliko časa mi bo vzela obrazna joga?

Za izvajanje obrazne joge ne boste zapravili pretirano veliko svojega prostega časa. Dovolj bo že pet do deset minut na dan, da vas bodo rezultati navdušili.

Vaje za izvajanje obrazne joge bosta zlahka našli na spletu, priporočamo pa vam, da posežete po tistih, ki so plod znanih in priznanih strokovnjakov z rezultati. Pri teh boste največkrat lahko prejeli tudi kakšen spletni vodič za izvajanje vaj pomladitve obraza.